Reactie meerjarige subsidie Noord-Brabant

Bijna twee jaar geleden is TgNomen gestart met de ontwikkeling van het concept ‘Stormkamer’: een theatrale ruimte waar de ontmoeting met anderen centraal staat en die verschillende standpunten bij elkaar brengt. Deze rit was een heuse rollercoaster waarbij we een waanzinnige samenwerking zijn aangegaan in vijf Brabantse steden met vijf schouwburgen.
Tijdens onze reis ontmoetten we fantastische mensen waaraan we onze hart hebben verpand.  We maakten eigenzinnig en belangwekkend theater. We werden ondersteund door gemeenten, provincie en landelijke fondsen. En we hadden een droom.
Helaas kregen we vorige week vanuit de provincie te horen dat we geen structurele subsidie ontvangen voor de komende vier jaar. Een bittere pil om te slikken. Maar onze droom is niet weg. Momenteel buigen wij ons over alternatieve routes om onze stormkamers ook in de toekomst te blijven organiseren.

“De commissie is van mening dat Tg Nomen een eigen signatuur aan de Brabantse infrastructuur toevoegt"

De Adviescommissie BrabantStad Cultuur constateert in haar advies het volgende: “De commissie is van mening dat Tg Nomen een eigen signatuur aan de Brabantse infrastructuur toevoegt. (…) De commissie constateert dat het gezelschap zich verder kan ontwikkelen.” Helaas zijn de wegen om je als maker te ontwikkelen in Brabant erg schaars geworden. De kansen en mogelijkheden om door te stromen of te experimenteren zijn nihil. Dat is ons inziens een doodzonde. 
Via deze weg willen we niet-gehonoreerde makers en instellingen die mooie, belangwekkende kunst maken een hart onder de riem steken. Daar waar er passie en creativiteit is, zullen er mooie dingen blijven ontstaan!
Reactie meerjarige subsidie Noord-Brabant
Schuiven naar boven