Stormkamer podcasts

Het Gesprek tussen Weelde en Gebrek

Hanna en Kim nemen je in deze podcast over bestaansonzekerheid mee in een vijftal belangwekkende gesprekken. Zowel zachtmoedig als schaamteloos bevragen ze de ander en zichzelf.

Theatergezelschap Stormkamer doet onderzoek naar bestaansonzekerheid en ongelijkheid in Nederland. Termen die je tegenwoordig veel hoort, maar wat betekent het precies? En hoe gaan we met elkaar om, als de één te veel heeft en de ander te weinig? 


Elk gesprek is in een andere stad, met een ander persoon, met een andere verhouding tot het thema. We willen het gesprek openbreken, want hoe kan het dat met alle beste bedoelingen armoede nog steeds bestaat?  


We ontwikkelen nieuwe afleveringen van de podcast in iedere stad waar we research doen, resideren en onze theatrale talkshow, De Salon tussen Weelde en Gebrek, speelden.


Deze podcast maakt deel uit van onze thematiek armoede. 

(Ver)ander onderzoek

Godelieve Spaas, lector Sustainable Strategy and Innovation bij Avans Hogeschool en Kim Zonneveld, stadsdramaturg bij theatergezelschap Stormkamer, ontmoetten elkaar tijdens hun onderzoek naar een mogelijke nieuwe wereld. Via de wetenschap en het theater, zijn ze er beide van overtuigd dat als we de wereld anders vorm willen geven, het onderzoek naar die wereld ook anders moet. Maar hoe doe je dat?

In de podcast ‘(ver)ander onderzoek’ gaan ze in gesprek met mensen die op geheel eigen wijze een nieuwe blik werpen op onderzoek. Duik in de podcast en maak kennis met boer Isabel Duinisveld, initiatiefnemer Denise Harleman, student Noa Stevens, artistiek onderzoeker Elly van Eeghem én natuurlijk met Godelieve Spaas en Kim Zonneveld.

Schuiven naar boven