Salon: waan of werkelijkheid?

Bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen in een talkshow over psychiatrie

Centraal in deze reeks Salons staat de psychiatrie: hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshow setting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Programma:

In elke stad werken we samen met een andere gastcurator die samen met ons de gasten, muzikanten en makers uitnodigt. Bekijk het programma per stad:

Data & tickets:

Eindhovens Dagblad:
Lees verder
"Met haar ‘stormkamers’ raast theatermaakster Hanna van Mourik Broekman als een frisse wervelwind door de Brabantse theaters. In haar interactieve arena snijdt ze maatschappelijke vraagstukken aan en heft de scheidslijn op tussen publiek en performer."
Eindhovens Dagblad:
Lees verder
“Wat doe je als je een halfnaakte, verwarde man onder een winkelwagentje buiten de supermarkt ziet liggen? Het is woensdagavond in Het Speelhuis tijdens de talkshow ‘De Salon: waan of werkelijkheid?’ een casus die de kern van het onderwerp raakt: afwijkend gedrag.”
Gastcurator Toon Walravens:
Lees verder
"Wat een prachtig en inspirerend moment was dit. Eentje om in te lijsten en een van de mooiere die ik heb mogen meemaken. Dank Hannah, Kim en alle andere (en uiteraard de gasten en het publiek). Mensen van de Stormkamer jullie zijn prachtmensen met ongelofelijke talenten."
Vorige
Volgende

Blogs over deze Salon:

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld & Linde van der Heijden | Spel: Jantien Fick & Peter Vandemeulebroecke | Decor: André Joosten en Peter Vandemeulebroecke | Techniek: Roland van Meel | Geluid: Peter Vandemeulebroecke | Foto’s: Lars de Nijs & William van der Voort | In samenwerking met: Chassé Theater, De Kring Roosendaal, Parktheater, Het Speelhuis,  Theaters Tilburg.

De Stormkamer-methode ontleedt een maatschappelijk vraagstuk in 4 stappen. Op deze manier brengt Hanna verschillende perspectieven op één en hetzelfde onderwerp in beeld.
Klik op de afbeelding voor meer informatie de Stormkamer-methode en de 4 stappen.Stormkamer-methode

Schuiven naar boven