De Ontmoeting met de Verwarring

Karlijn studeerde aan Oxford University, is sociologe en schrijver. Ze kreeg ook een aantal keer door instanties het etiket ‘verward persoon’ opgeplakt. Door welk beeld laten we ons leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idioot?

 

In De ontmoeting met de verwarring maak je kennis met iemand met het label ‘verward persoon’. Binnen deze Stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt.

 

Welke vooroordelen hebben we over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt dit beeld over deze persoon over hoe we zelf in het leven staan?

beeld: Barbara Medo

Data & tickets:

Blogs over deze voorstelling:

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman en Karlijn Roex | Productie: Bram Schouw | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld & Linde van der Heijden | Decor: André Joosten en Peter Vandemeulebroecke | Techniek: Van Meel Sound & Lightning | Geluid: Bram Schouw | In samenwerking met: Chassé Theater, De Kring Roosendaal, Parktheater, Het Speelhuis, Theaters Tilburg

Karlijn Roex (1989) is onderzoeker, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist binnen het ‘verwarde personen’ debat. Daarin worden mensen met afwijkend gedrag vaak weggezet als gevaarlijk. Karlijn draait het perspectief om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en de dwingende verwachting normaal te doen? In 2019 publiceerde ze haar boek In verwarde staat, waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met een sociologische analyse van de maatschappij.

De Stormkamer-methode ontleedt een maatschappelijk vraagstuk in 4 stappen. Op deze manier brengt Hanna verschillende perspectieven op één en hetzelfde onderwerp in beeld.
Klik op de afbeelding voor meer informatie de Stormkamer-methode en de 4 stappen.Stormkamer-methode

Schuiven naar boven