Voorstellingen voor organisaties

Stormkamer gaat complexe vraagstukken aan binnen jouw organisatie via theatrale middelen en verschillende gespreksmethodieken.   

Stormkamer heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de vraag hoe we omgaan met afwijkend gedrag. Regisseur Hanna van Mourik Broekman sprak experts uit de psychiatrie en ervaringsdeskundigen op het gebied van verward gedrag. 

In De Grote Doe Eens Normaal Show geeft Stormkamer met een groep acteurs en een drummer een creatief antwoord op vraagstukken rondom psychiatrie en mentale gezondheid door inzichtelijk te maken hoeveel impact “van het randje vallen” heeft op de kwetsbare persoon en diens omgeving. Volgens Stormkamer is het ook de (leef)omgeving, die aandacht, samenwerking en een open dialoog nodig heeft ten behoeve van onze mentale gezondheid. 


Doelstelling 

Het invoelbaar en bespreekbaar maken van de complexiteit van de zorg voor een ander of elkaar; hoe we als samenleving omgaan met mensen met verward gedrag. Niet enkel de zorg (GGZ) is daarmee gemoeid. 


Geschikt voor: Bewoners van wijken waar mentale problematiek leeft, medewerkers, cliënten en behandelaars van de GGZ, familie en naasten. 

Duur korte versie voorstelling: 40 min

Duur lange versie voorstelling: 80 min

Duur mogelijk nagesprek: 30 min

Max. aantal deelgenoten per voorstelling: 100

Hoe gaan wij om met verandering? 

Binnen een verrassende theatrale context gaat Stormkamer in gesprek met de mensen uit jouw organisatie over ‘veranderen’. Hoe ziet jullie ideale toekomst eruit? Hoe ga jij om met verandering? Heb jij een vergezicht of ben jij vooral bezig met morgen? Ben je een idealist, dwarsdenker of activist? Wat doet verandering met jou en met jouw organisatie? Samen met de deelnemers gaan we op zoek naar een blauwdruk voor een mogelijke toekomst binnen een verrassende theatrale beleving met live muziek, performances en beeldende kunst.  


Doelstelling 

Elke organisatie maakt wel eens een transitie door of moet noodzakelijk verandering om mee te gaan met de wereld om zich heen. Dit heeft een impact op je gehele organisatie. Vanuit een persoonlijk perspectief maken wij het thema veranderen bespreekbaar en proberen we het menselijke aspect voelbaar te maken. 

Geschikt voor: collega’s, buurtgenoten, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en iedereen die bezig is met verandering. 

Duur sessie: 60 tot 90 min

Max. aantal deelgenoten per sessie: 100

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met Karlijn Roex. Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en schrijver. Ze kreeg een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt en belandde hierdoor uiteindelijk in een politiecel. 

Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idioot? In deze voorstelling pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en ontwarren we letterlijk het web van sociale codes. Misschien blijkt achteraf het verhaal van de ander wel minder ver van je af te staan dan je denkt…


Doelstelling 

Vooroordelen over verward gedrag of het hebben van een psychische aandoening blijken vaak misleidend en staan daarmee ook meteen de mogelijk oplossingen en acceptatie in de weg. Stormkamer ontwikkelde De Ontmoeting met de Verwarring om inzicht te geven in het bovengenoemde vraagstuk vanuit het perspectief van de psychisch kwetsbare persoon. 


Geschikt voor: Bewoners van wijken waar mentale problematiek leeft, medewerkers, cliënten en behandelaars van de GGZ, familie en naasten. 

Duur voorstelling: 60 min

Duur mogelijk nagesprek: +- 30 min

Max. aantal deelgenoten per voorstelling: 40

Bekijk ook:

Schuiven naar boven