Salon: tussen gekte en glorie

Bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen in een talkshow over psychiatrie

Centraal in deze reeks Salons staat de psychiatrie: hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.

De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Programma:

In elke stad werken we samen met een andere gastcurator die samen met ons de gasten, muzikanten en makers uitnodigt. Bekijk het programma per stad:

Data & tickets:

Eindhovens Dagblad:
Lees verder
Theatermaakster Hanna van Mourik Broekman beseft hoe kwetsbaar mensen kunnen zijn. De fobie waar ze lang niet over sprak, leek op een zelfgebouwde gevangenis. Totdat ze ging praten over haar angsten. Haar vrees veranderde in fascinatie: "Waarom houden we zo van normaal? Hoe gaan we om met afwijkend gedrag?” Van Mourik Broekman besloot om antwoorden op deze vragen te vinden door middel van De Salon, een theatrale ontmoeting.
Gastcurator Toon Walravens
Lees verder
"Wat een prachtig en inspirerend moment was dit. Eentje om in te lijsten en een van de mooiere die ik heb mogen meemaken. Dank Hannah, Kim en alle andere (en uiteraard de gasten en het publiek). Mensen van de Stormkamer jullie zijn prachtmensen met ongelofelijke talenten."
Vorige
Volgende

Blogs over deze Salon:

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld & Linde van der Heijden | Decor: André Joosten en Peter Vandemeulebroecke | Techniek: Roland van Meel | Geluid en spel: Peter Vandemeulebroecke | Foto’s: Barbara Medo & William van der Voort | In samenwerking met: Chassé Theater, De Kring Roosendaal, Parktheater, Het Speelhuis,  Theaters Tilburg, 

De Stormkamer-methode ontleedt een maatschappelijk vraagstuk in 4 stappen. Op deze manier brengt Hanna verschillende perspectieven op één en hetzelfde onderwerp in beeld.
Klik op de afbeelding voor meer informatie de Stormkamer-methode en de 4 stappen.Stormkamer-methode

Schuiven naar boven