Ontmoeting met een ex-gedetineerde

Maak in deze live-documentaire kennis met Dave: vader, mens en ex-gedetineerde

In een live geregisseerde chat ontspint zich het verhaal van Dave: een man die na een onstuimig leven in de gevangenis belandde en na een lang herstel nu een rustig leven heeft opgebouwd als vader. Na 25 jaar verslaving, zware criminaliteit in de Brabantse drugswereld en 31 kansen heeft hij nu het rechte pad gekozen.

Het publiek wordt uitgenodigd om Dave te observeren. Stap voor stap neemt regisseur Hanna het publiek mee in de wereld van Dave en toont de mens achter zijn verhaal. Langzaam verschuift de grens tussen publiek en podium en word je als bezoeker geconfronteerd met je vooroordelen over een ex-gedetineerde.

Deze stormkamer was onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit. Met dit project verdiepte Hanna van Mourik Broekman zich in de wereld van ex-gedetineerden. Aan de hand van de verhalen die ze tegenkwam, onderzocht ze thema’s als vergevingsgezindheid, vergeldingsdrang en de neiging tot vooroordelen in onze maatschappij.

Data & tickets:

★★★★Leeuwarder Courant
Lees verder
"Door de ietwat schurende manier van theatermaken zijn de gesprekken die na afloop gevoerd worden in de foyer wel degelijk over de aangekaarte thematiek. Hanna van Mourik Broekman slaagt dus uitstekend in haar opzet om mensen door middel van theatrale constructies met elkaar in gesprek te brengen over actuele problematiek."

Concept & Regie: Hanna van Mourik Broekman | In samenwerking met: Dave vanVeen | Stadsdramaturgie: Kim Zonneveld | Decor: André Joosten | Geluid: Peter Vandemeulebroecke | Techniek: Roland van Meel | Film: Ton van Zantvoort | Scènefoto’s: Moon Saris | In samenwerking met: Podium Bloos, Parktheater en Theaters Tilburg

De Stormkamer-methode ontleedt een maatschappelijk vraagstuk in 4 stappen. Op deze manier brengt Hanna verschillende perspectieven op één en hetzelfde onderwerp in beeld.
Klik op de afbeelding voor meer informatie de Stormkamer-methode en de 4 stappen.Stormkamer-methode

Bekijk ook:

Laat een reactie achter

Schuiven naar boven