Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Tilburg)

10 maart 2020 / 20:30 - 22:30

€12,50

 


De Salon: waan of werkelijkheid?
De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Afwijkend gedrag
Centraal in deze Salon staat de psychiatrie. Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


Programma
Gastcurator van deze Salon is Rob Haen. Rob is al jaren actief in het sociale domein van Tilburg. Daarnaast is hij initiatiefnemer en kwartiermaker van The Living Museum Tilburg, een vrijplaats waar mensen met geleefde ervaring op het gebied van psychiatrie, verslaving of dakloosheid worden uitgenodigd om kunst te maken om hen te helpen in hun herstel. Rob is optimist en omdenker in hart en nieren. Hij legt de focus op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen:


Rob laat ons kennis maken met:

  • Darko Groenwegen: als tatoeëerder bij Oneness Studio helpt hij mensen bij verwerkingsprocessen door het omzetten van verhalen in beelden;
  • Collin Hoefnagels: ervaringsdeskundige bij RIBW, geeft ook trainingen aan BOA’s en hulpverleners;
  • Andrew Peter Greenwood: gelooft dat dans als een medicijn kan werken. In een korte interactieve sessie laat hij het publiek zien wat er gebeurt in je hersenen als je danst.
  • Jacqueline van Eerd is oprichter van ZuiderZwam, een kwekerij van oesterzwammen op Tilburgs koffiedik. Vanavonnd serveert ze het publiek oesterzwambitterballen: 100% vegetarisch, lokaal gekweekt én goed voor het milieu.
  • Dichter Bas Hindriks draagt een slow spoken gedicht voor, begeleid door muzikant Gijs Mijzen.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Tilburg)

Gegevens

Datum:
10 maart 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Theaters Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1
Tilburg, 5038TN
+ Google Maps
Telefoon
013 543 22 20
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven