Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Roosendaal)

3 maart 2020 / 20:15 - 22:15

€12,50

 


De Salon: waan of werkelijkheid?
De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Afwijkend gedrag
Centraal in deze Salon staat de psychiatrie. Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


Programma
Gastcurator deze avond is Ad van Rijen en spreekt met zijn gasten over solidariteit en inclusie. Ad werkt al 20 jaar in de gezondheidszorg (van uitvoerend en management tot directie en bestuur) met name op het vlak van verstandelijk gehandicaptenzorg. Op het moment is Ad bestuurder bij sociaal werk organisatie WijZijn TraverseGroep .


Ad laat ons kennis maken met:

  • Psychiater Carolina Sissingh ging vanuit nieuwsgierigheid naar waarom mensen ziek worden, geneeskunde studeren. Waarom krijgt de één een hartaandoening en de ander last van zijn maag?
  • Najib El Allouchi, financieel adviseur sociaal domein bij de gemeente en bestuurder en woordvoerder voor een moskee. Najib wil een programma opzetten voor jongeren om meer tolerantie te creëren voor mensen die anders zijn in onze samenleving.
  • Roosendaalse muzikante Lisa de Bruijn zingt deze avond twee liedjes. Onder de naam Liza Weald schrijft ze dromerige folkmuziek die je meeneemt op een mystieke reis met teksten over samenkomen en verbinden.
  • Voormalig stadsdichter van Roosendaal, Leo Lotterman, draagt gedichten voor. Leo schreef als journalist bijna 30 jaar lang over de openbare gezondheidszorg.
  • Eigenaresse van Lunchcafé Lente, Yvonne van Gorp, serveert het publiek haar legendarische cheesecake en vertelt het verhaal erachter.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Roosendaal)

Gegevens

Datum:
3 maart 2020
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

De Kring
Kerkstraat 1
Roosendaal, 4701 HT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0165 555 555
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven