Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Helmond)

9 september 2020 / 20:30 - 22:30

€12,50

 


De Salon: waan of werkelijkheid?
De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Afwijkend gedrag
Centraal in deze Salon staat de psychiatrie. Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


Programma
Gastcurator van de Salon in Helmond is Dirk den Hollander. Dirk is een van de grondleggers van de psychosociale rehabilitatiebeweging in Nederland. Deze beweging streeft ernaar de zorg voor mensen met langdurige psychiatrische aandoeningen te verbeteren door een meer humane benadering. Deze principes vertaalde hij naar een praktische methodiek: het Steunend Relationeel Handelen (SRH).


Dirk laat ons kennis maken met:

  • Wim Welbers, psychiatrisch verpleegkundige en sinds 2017 als zorgmanager voor GGZ in de Wijk bij GGZ Oost Brabant
  • Shirley Ouwinga is ervaringsdeskundige en trainer bij NeiSkoen, een stigmavrije ontmoetingsplaats waar mensen met psychische en sociale kwetsbaarheden kansen krijgen;
  • Ervaringswerker, spreker en muzikant Tom Heywegen, die in zes jaar tijd van drugsverslaafde naar directeur van een culturele stichting doorgroeide;
  • John Kemna, ofwel ZoneX, is dichter en fotograaf. John heeft veel ervaring met het bestempeld worden als afwijkend. Het liefst improviseert en dicht hij waar je bij staat. In deze Salon draagt hij zijn gedichten voor.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Helmond)

Gegevens

Datum:
9 september 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Het Speelhuis
Speelhuisplein 2
Helmond, 5707 DZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0492587000
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven