Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Salon: waan of werkelijkheid? (Eindhoven)

17 september 2020 / 20:30 - 22:30

€12,50

 


De Salon: waan of werkelijkheid?
De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Afwijkend gedrag
Centraal in deze Salon staat de psychiatrie. Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


Programma
Onze gastcurator voor Eindhoven is Ilonka van der Sommen. Ilonka werkt als docent bij Fontys OSO (Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg) en als coördinator van het Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant (SVA). Door ontmoetingen te organiseren wil zij autisme in al zijn verscheidenheid belichten: zowel de mooie kanten als de rafelrandjes.
Ilonka laat ons kennismaken met o.a:


Ilonka laat ons kennis maken met:

  • Patissier Tomas Knoops, voor wie autisme verweven is in zijn vak: perfectionisme, structuur, een eigen visie maar soms ook een sociale uitdaging.
  • Autismeconsulent-logopedist Anke van Wijk werkt bij Lunet zorg, waar ze diagnostiek doet op het gebied van communicatie en autisme. Anke neemt Ute Butterweck mee, die sinds haar 39ste weet dat ze autisme heeft;
  • Muzikant Bas Jansen speelt deze Salon liedjes en begeleidt zichzelf op akoestische gitaar. Ook hij heeft autisme, zijn muziek werkt voor hem als een soort medicijn tegen chaos;
  • Chantal Giller is gediagnosticeerd met autisme en krijgt hulpverlening bij autismepunt, waar ze ook met veel plezier werkt. Tijdens deze Salon praat ze over hoe het is om in de maatschappij te staan met autisme.
  • Eva Preuter is 18 jaar oud en heeft autisme. Onder de naam ‘ikschrijfkunst’ schrijft ze gedichten over wat er allemaal in haar hoofd gebeurt. Deze Salon draagt ze voor uit eigen werk.

Dit evenement maakt deel uit van de Dutch Happiness Week 2020.


De Salon: waan of werkelijkheid? (Eindhoven)

Gegevens

Datum:
17 september 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Pand P
Leenderweg 65
Eindhoven, 5614HL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
040 303 2170
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven