Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Ontmoeting met de Verwarring (Eindhoven)

26 november 2020 / 20:30 - 22:00

€12,50

Maak kennis met Karlijn Roex in deze live-documentaire


Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en schrijver. Karlijn kreeg ook een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idioot? In deze stormkamer pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en ontwarren we letterlijk het web van sociale codes. Misschien blijkt achteraf het verhaal van de ander minder ver van je af te staan dan je denkt?

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met iemand met het label ‘verward persoon’. Binnen de vier muren van de stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt. Welke vooroordelen heb jij over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt jouw oordeel over deze persoon over hoe je zelf in het loeven staat?


Over Karlijn Roex
Karlijn Roex (1989) is onderzoeker, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist over het ‘verwarde personen’ debat. Daarin worden mensen met afwijkend gedraag vaak weggezet als gevaarlijk. Karlijn draait het perspectief om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en de dwingende verwachting normaal te doen? In 2019 publiceerde ze haar boek In verwarde staat, waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met een sociologische analyse van de maatschappij.


Foto’s: Anne Harbers

De Ontmoeting met de Verwarring (Eindhoven)

Gegevens

Datum:
26 november 2020
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Pand P
Leenderweg 65
Eindhoven, 5614HL Nederland
+ Google Maps
Telefoon
040 303 2170
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Schuiven naar boven