fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Salon: tussen gekte en glorie

16 oktober, 2019 | 20:30 - 22:30

€12,50

Een theatrale ontmoeting tussen gekte en glorie

Afwijkend gedrag
Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? In deze Salon onderzoeken we met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie de grenzen van gekte en glorie. Gasten en publiek gaan de confrontatie aan met een nieuwe kijk op de stad buiten het rode pluche.

Stormkamer: De Salon
De Stormkamer is een methode waarin theatermaker Hanna van Mourik Broekman in vier stappen vorm geeft aan de botsing tussen verschillende waarheden. De Salon is stap 2: een bijzondere stadsgenoot is gastcurator van de avond en verkent met inspirerende mensen, verhalen, muziek en eten zijn of haar kijk op de stad en het leven. Dit keer bekijken we de wereld van de psychiatrie en wonen in de stad Eindhoven vanuit de blik van de professional, de bewoner en de cliënt.

Programma
Gastcurator van deze Salon is Toon Walravens. Toon heeft ervaring op zeer veel vlakken, niet zelden afwijkend. Na een onstuimig leven adviseert hij nu zorginstellingen en -verleners. Zo is hij ambassadeur Groeirijk GGzE en forensische zorg De Woenselse Poort. Daarnaast is hij hoofdopleider en manager opleidingen Steunend Relationeel Handelen (SRH) en Strengths bij Rinogroep Utrecht.

“Ik denk dat in het leven iedereen soms een gedeelte van zichzelf wegmoffelt. Anders valt er bijna niet meer met elkaar samen te leven. Hoe vertel ik bijvoorbeeld dat ik het grootste deel van m’n leven in jeugdzorg, gevangenis, forensische ggz en met verslaving heb geleefd? Als je niet voldoet aan het perfecte straatbeeld, wat dat dan ook moge zijn, lig je meteen onder een pijnlijk vergrootglas.”

Toon laat ons kennismaken met o.a.:
Tom Heywegen: ervaringswerker, spreker en muzikant; 
Marie Louise Vossen: lid Raad van bestuur GGzE.
Carla van Schijndel leest een eigen gedicht voor;
René Kerkwijk: ontwikkelaar sociaal domein gemeente Eindhoven;
Ape McMonkey (oftewel Jeroen Geurts), een eigenwijze muzikant met Nederlandse en Engelse liedjes over wolkenfietsers, piraten en andere paria’s;
– Chef-kok bij Albron en werkzaam voor GGzE, Sarelton (Cher) Berkens-Zimmerman, laat ons imperfecte hapjes proeven.

De Salon: tussen gekte en glorie

Gegevens

Datum:
16 oktober, 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Pand P
Leenderweg 65
Eindhoven, 5614HL
+ Google Maps
Telefoon:
040 303 21 70
Website:
www.pand-p.nl/
Schuiven naar boven