Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Salon: waan of werkelijkheid? (Breda)

25 maart / 21:30 - 23:30

€12,00

 


De Salon: waan of werkelijkheid?
De Salon biedt een podium aan bijzondere stadsgenoten en lokale verhalen. In een talkshowsetting gaan Hanna en een gastcurator in dialoog met inspirerende gasten en het publiek. Live muziek, performances en kunst omlijsten de gesprekken in het ongedwongen decor van een café.

Afwijkend gedrag
Centraal in deze Salon staat de psychiatrie. Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? Met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie verkennen we de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid.


Programma
Onze gastcurator van Breda, Ingeborg van Dixhoorn, studeerde SPH en Pedagogiek. Ze werkt bij Amarant, een organisatie die zich inzet voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel. In 2018 werd ze medeoprichter van Magazijn076: een laagdrempelige werk- en ontmoetingsplek waar mensen met autisme de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen op sociaal, creatief en/of zakelijk vlak.


Ingeborg laat ons kennis maken met:

  • Rutger van Eijken studeerde journalistiek en filosofie en werkte na zijn studie jarenlang in de daklozenopvang. Tegenwoordig geeft hij les aan de Academie voor Sociale Studies in Breda en doet hij onderzoek naar het leven van dak- en thuislozen.
  • Schrijver en dichter Frans A. Brocatus leest deze Salon een aantal gedichten voor. Poëzie van hem werd in Nederland en in Vlaanderen meermaals bekroond.

Dit evenement maakt deel uit van de Week van de Psychiatrie.


Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
21:30 - 23:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Pand P
Leenderweg 65
Eindhoven, 5614HL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
040 303 2170
Website:
https://pand-p.nl/
Schuiven naar boven