Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Salon: tussen gekte & glorie (Tilburg)

23 oktober 2019 / 20:30 - 22:30

€12,50

 

Stormkamer – De Salon
De Stormkamer is een methode waarin theatermaker Hanna van Mourik Broekman in vier stappen vorm geeft aan de botsing tussen verschillende waarheden. De Salon is stap 2: een bijzondere stadsgenoot is gastcurator van de avond en verkent met inspirerende mensen, verhalen, muziek en eten zijn of haar kijk op de stad en het leven. Dit keer bekijken we de wereld van de psychiatrie en wonen in de stad Tilburg vanuit de blik van de professional, de bewoner en de cliënt.

Tussen gekte en glorie
Hoe gaan we om met afwijkend gedrag? Wanneer noemen we iemand een filosoof en wanneer psychiatrisch patiënt? En waarom houden we zo van normaal? In deze Salon onderzoeken we met experts en ervaringsdeskundigen uit de psychiatrie de grenzen van gekte en glorie. Gasten en publiek gaan de confrontatie aan met een nieuwe kijk op de stad buiten het rode pluche.


Programma
Gastcurator van deze Salon is Jeroen Kloet. Jeroen is psychiater bij GGZ Breburg en heel open over zijn eigen psychische kwetsbaarheid. Volgens de officiële maatstaven heeft hij namelijk een bipolaire stoornis. Wat dat betekent vertelt hij het liefst zelf, want is voor iedereen anders. Hij is initiator van het Anti Stigma Café, een plek waar in kroegsfeer ervaringen gedeeld kunnen worden over negatieve vooroordelen rondom psychiatrie.

Jeroen laat ons kennis maken met:
Simona Karbouniaris: sociaal wetenschapper en werkzaam als docentonderzoeker bij Kenniscentrum Sociale Innovatie aan de – Hogeschool Utrecht;
Ape Mc Monkey, het alias van Jeroen Geurts, is een eigenwijze muzikant met Nederlandse en Engelse liedjes over wolkenfietsers, piraten en andere paria’s;
Irene Kersten: trauma begeleider en oud politie agente;
Bram Berkvens: manager bedrijfsvoering GGZ.


Gegevens

Datum:
23 oktober 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Theaters Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1
Tilburg, 5038TN
+ Google Maps
Telefoon:
013 543 22 20
Website:
www.theaterstilburg.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven